Jaarverslag

                                 MUZIKAAL JAARVERSLAG 2019

Dit jaar begon met een helaas mager bezet open podium op 27 januari; ook het aantal leden dat naar de vergadering kwam,  was niet om over naar huis te schrijven.. wij hopen echt dat bij onze eerste bijeenkomst op 26 januari leden blijk geven van hun betrokkenheid!

Aanmerkelijk beter bezet waren de open podia van 17 februari en 24 maart. Op
28 april vond de Masterclass ensemblespel plaats die onder leiding stond van de altviolist en musicoloog Koen Vermeij.  Vier ensembles bestaande uit strijkers en zangers lieten zich inspireren door zijn aanwijzingen en suggesties.
Uitschieter voor de zomervakantie was de “lenteparade” van 2 juni.

Na de zomervakantie vond de traditionele Masterclass zang weer plaats onder leiding van Pierre Mak. Altijd weer leerzaam en stimulerend ook voor de niet-zangers en gelukkig was er voldoende publiek om hier getuige van te zijn.

Het Open Podium van 20 oktober was goed bezet evenals de “winterparade” van
24 november.  Helaas kon door gebrek aan deelnemers het “Con Tutsen” van
10 november geen doorgang vinden en we hopen uiteraard dat er op
15 november 2020 wel voldoende aanmeldingen binnen komen,  want wat is nu leuker en spannender dan op twee vleugels te kunnen spelen!

Er waren voor de open podia in zijn algemeenheid aardig wat aanmeldingen van fluitspelers, klarinettisten, zangers en pianisten,   maar dit jaar minder van andere blazers (op onze trouwe trompetspeler na!) en weinig aanbod van solo-strijkers.

 

Het bestuur januari 2020
Evy Schmitz