Jaarverslag

MUZIKAAL JAARVERSLAG 2016

2016 is een bijzonder jaar geweest, vanwege het vieren van ons derde lustrum op
29 mei in de Philharmonie. Orkest, koor en ook nog vier pianisten aan twee piano’s vonden een plek in de grote foyer. In aanwezigheid van de wethouder voor cultuur Jur Botter  en aardig wat bezoekers werden onder de enthousiaste leiding van Annelies Smit diverse werken voor orkest en koor en orkest uitgevoerd waarvoor van tevoren hard was geoefend in de ruimten van de muziekschool Jaap Prinsen in Overveen. Daarnaast werden er werken voor twee piano’s en vier pianisten ten gehore gebracht. Het volledige programma is nog op de site te zien.

Leuk was het om van Jur Botter te horen dat die zich goed geamuseerd had en dat er zeker wel een beroep op de gemeente Haarlem in de toekomst kan worden gedaan als we nog eens een feestje te vieren hebben!

Daarnaast werden er Open Podia gehouden in de gebruikelijke locatie aan de Jansstraat op 31 januari,  28 februari, 20 maart, 18 september (de Masterclass zang die zoals altijd gegeven werd door de enthousiaste Pierre Mak), 30 oktober en 27 november.  Tevens hebben de pianisten hun aparte bijdragen kunnen leveren aan het Con Tutsen festival op
13 november….veel publiek en enthousiaste spelers waarvan een deel zeker ook wil komen spelen op 12 november 2017.

Het is fijn dat de Muziekschool Jaap Prinsen in Overveen zo’n goede plek is voor het laten plaatsvinden van dit festival.

Feiten en weetjes:
Aan de  Open Podia werd meegedaan door 13 duo’s zang en piano (waarvan 4 duo’s speciaal begeleid werden door Pierre Mak tijdens de Masterclass), er werd 2 keer vierhandig gespeeld (buiten het Con Tutsenfestival en jubileumviering om), 5 keer pianosolo, 5 keer trompet (ten) en piano, 5 keer klarinet en piano, 1 keer klarinetkwintet, fluit(en) en piano 3 keer, gemengd blazersensemble 1 keer, viool en piano 4 keer, zang en meerdere instrumenten 2 keer, klarinet cello en piano 1 keer, hobo (‘s) 2 keer, zang en trekzak 1 keer, zang trekzak en trompt 1 keer en het salon”orkest”Schwung trad 1 keer op.

Vrijwel alle Open Podia waren goed bezet zowel wat deelnemers als publiek betreft, hoewel dat in mindere mate geldt voor het Open Podium van januari waar de ledenvergadering aan gekoppeld was.

Het muzikantenbestand is uitgebreid in 2016 met 15 nieuwe leden  zodat ons ledenbestand nu uitkomt op 179 leden. 6 leden hebben opgezegd. De 15 leden spelen de volgende instrumenten:
Uitsluitend piano spelen 4 leden;       piano, zang en accordeon 1
hobo 1;                                               (alt) viool en viool 1               (alt) dwarsfluit en piccolo 1
alleen dwarsfluit: 2                        viool en blokfluit 1                fagot en gitaar 1
dwarsfluit en cello 1                      alleen fagot 1                           klarinet en zang

Bestuur januari 2017